Team “van de Mauritshoek”

Zoals bij elk team is elk lid belangrijk, zo ook bij ons team. Wij werken al jaren samen in de familie. Eerst was dat met de oprichter, mijn vader; Antoon Koers. Toen mijn vader, tot onze grote spijt en verdriet, overleed hebben wij even stil gestaan en getwijfeld of we door moesten gaan. Dat deden we uiteindelijk toch, vooral omdat de kennel één van mijn vaders levenswerken is. Mijn moeder wilde ook doorgaan en zo was het voortbestaan van de kennel " van de Mauritshoek" gewaarborgd.

Ma de opvoedster, alias Don Camillo. Pa Al Capone en Ma; pa is de stichter van onze kennel.

Mijn moeder voedt de pups voornamelijk op, helpt bij het juiste voer en de gepaste hoeveelheid per hond. Dit is moeilijker als het lijkt, het luistert vrij precies. Een onmisbare schakel in onze, sterke, keten.

Etske de regelaar alias The Ghostwhisperer

Als eerste kwam mijn vrouw; Etske Koers het team versterken. Zij helpt mee de honden te trainen, af te richten en heeft een goede kijk op pups en fokkerij. daarbij altijd de realist, een echte vrouw dus! Etske heeft ook al op de Siegerschau honden voorgebracht wat haar tot tweemaal toe een mooi pak opleverde.. Voorts verzorgt Etske de honden op perfecte wijze en plant zij de shows, examens in en regelt de reizen en verblijf, indien nodig. Zonder haar loopt het dan ook niet gesmeerd.

Robert de regelaar, pakwerker en The Tagman

We kregen ook een dijk van een pakwerker, trainer en liefhebber pur sang in het team in de persoon van Robert Lap. Hij richtte Jaquar vd Mauritshoek af en hielp enorm veel met de trainingen en het opbouwen van de jonge honden. Op dit moment is Robert even druk maar hij helpt vaak mee en is enorm waardevol voor onze honden!

Charlotte de enthousiaste, het vergeetmenietje en sinds dit jaar een uitstekende en officieel, door de VDH gediplomeerde, pakwerker!

Als laatste kwam onze Benjamin Charlotte Schelhaas erbij. Zij kwam bij ons team als vijftienjarige en is sindsdien niet meer weg te denken uit ons team. Ze traint de honden mee voor shows, heeft al op de Siegerschau meegedaan en richt honden samen met ons af. Zelfs af en toe wat pakwerk draait ze haar hand niet voor om. Op negentien jarige leeftijd al twee honden tot IPO 3 te hebben afgericht, op meerdere shows in Duitsland te hebben gelopen en altijd met de honden bezig, zelfs in Amerika te zijn geweest namens onze kennel tekent haar talent en doorzettingsvermogen. Een sterk lid dus ook, net als de rest.

Franky de perfectionist, alias Sergeant Major Shutup!!!!

Franky_klein

Als laatste ben ik zelf aan de beurt. Ik heb de algehele leiding en ben de aanvoerder van dit fijne team. De dekkingen, uitzetten van de bloedlijnen, africhten van de honden, contacten onderhouden; dat doe ik. Tevens doe ik het pakwerk, samen met Robert voor onze honden en breng ze veelal voor op examens dan wel shows.

Ursa, Karnak & Berlijn; the little Pirates, alias the Voodoo lady & Le Chuck & Louis Dakeyne

 

Ursa_klein Ursa

 

 Karnak en Ursa   Karnak 

 Berlijn 

 

Onze kinderen; Ursa, Karnak en Berlijn komen eraan en zijn essentieel in het socialiseren van onze jonge honden. Altijd ermee bezig en in de toekomst zeer waarschijnlijk de nieuwe dragers van onze mooie, historische kennel.