Starlights / Eregalerij vd Mauritshoek


Nederlands Kamp. Illo van de Mauritshoek.
VH 3, SchH 3, IPO 3, KKL IA, A Normal
Zeer vele malen eerste uitmuntend. Winner 1991 en 1992.
 
Illo heeft veel successen met ons behaald. Illo was een zoon van Sieger Uran v. Wildsteiger Land en Biene v. Olpe am See. Hij werd voor het eerst uitgebracht op de jongehondendag in Overdinkel door Heerco Wallinga onder keurmeester van Rooijen. Daar werd Illo eerste. Daarna is Illo veelvuldig uitgebracht en heeft hij altijd voor de eerste plaatsen gestreden en die ook menig maal binnen gehaald. In de africhting was Illo ook een zeer uniek exemplaar. Hij haalde op jonge leeftijd zijn VH 1 en SchH 2. Illo werd aangekeurd. deed vrij vlot daarna Sch 3, VH 3 en IPO 3 en ging toen weer verder met shows. Hij werd twee keer achter elkaar Winner, in 1991 en 1992. Illo was toen ook al Nederlands Kampioen geworden in Amsterdam onder dhr Cranen. We hebben ongelofelijk veel plezier met Illo gehad en ook erg met hem gelachen. Hij was altijd erg waaks en zeer attent. Illo is vrij vaak gebruikt in de Nederlandse fokkerij met mooie resultaten. Omdat Illo zo graag mocht werken heeft hij meerdere malen VH 3 gedaan, altijd weer met succes. Na ongeveer dertien jaar moesten wij helaas afscheid nemen van mijn kameraad. In huis hangt er nog steeds een grote poster van Illo hij zal nooit vergeten worden. Een fijnere vriend en makker zal ik nooit krijgen, zo trouw en eerlijk. Daarom ook weet ik dat hij op me zal wachten aan de andere kant. Weer lekker stoeien en rennen.
 

In 2016 kregen wij de gelegenheid om te mogen fokken met een zeer fraaie moederhond; Quitte von Tronje. We mochten dat doen omdat wij meerdere honden hadden afgericht voor onze Spaanse vrienden Bill, Pépé en Jorge. We wlden heel graag naar de zeer goed presterende en verervende Willy v Kuckucksland. We mochten komen nadat we door het strenge selectiebeleid vd eigenaar waren gekomen, op een bloedhete avond werd Quitte dan gedekt door Willy. Soms heb je als fokker het gevoel dat er iets speciaals gaat gebeuren en dit was zo'n moment.. Negen weken later was het nest daar dan! Je kon direct zien dat het inderdaad bijzonder was. Twee sprongen er zodanig uit dat we ze aanhielden; Horus ging naar Jorge in Spanje en Häsel hielden we thuis, zij ging naar ons teamlid Charlotte. Häsel groeide zo mooi op dat ze bij veel mensen opviel. Ze werd goed getraind, voorzichtig opgebouwd en na een jaar stond er een juweel van een hond, één van de mooiste die we ooit hebben gefokt. Häsel werd uitgebracht in Duitsland en liep daar fier eerste, de interesse was nu echt los gebarsten en het werd een gekkenhuis aan belangstelling voor haar. Häsel werd ondertussen netjes afgericht en liet op 16 maanden al het werk zien dat nodig was voor IPO 1 en aankeuring. Ze behaalde haar BH, AD, IPO 1 en aankeuring in razend tempo en liet en passant na een show een prima stuk pakwerk zien op aankeuringsniveau. Uiteraard was ze al geröntgend en was dat ook uitstekend bevonden. Na aan twee grote Landesgruppe Zuchtschauen te hebben meegedaan en twee schitterende derde plaatsen te hebben gelopen onder enorme zware concurrentie gingen we enorm hoopvol naar Nürnberg om mee te doen aan de Siegerschau.. Häsel vocht zich naar een schitterende SG 13 als beste Nederlandse hond in die klasse, het was een schitterende prestatie met een dito beloning voor het intensieve trainingswerk van ons team; bloed zweet en tranen maar het was de moeite waard!

In 2018 fokten we een nest met Omegana von Pendler. We lieten haar dekken door de toen in opkomst zijnde topreu Asap v Aldamar. Op een koude avond, echt koud en laat, werd ze gedekt. De eigenaar van Asap was ook verheugd met de dekking. Het nest bleek erg mooi en goed te zijn! Jouke Faber, met wie we samen werkten, nam een schitterende teef Mamba en wij hileden Maximus en Mickey thuis. Mickey ging naar Charlotte en Maximus bleef bij ons in huis. Na de spannende tijden van röntgenen bleken Mamba, Mickey en Maximus de hoogste scores te halen; HD en ED Normal. Maximus werd twee keer uitgesteld in Duitsland waarbij hij werd voorgebracht door dhr Carsten Hönig; hij werd tweemaal eerste op deze shows en we hadden enorm bekijks met Maximus wat je natuurlijk streelt. Daarna werden Mickey en Mamba verscheidene malen uitgesteld; Mamba werd eerste op een jongehonendag en op de Noorderclubmatch liepen de zusjes vlak achter elkaar twee zeer nette plekken, SG 13 voor Mickey en SG 15 voor Mamba. Mickey ging nog naar twee grote shows in Duitsland waar ze ook uitstekende plekken liep. We gingen wederom naar Nürnberg, de Siegerschau. Om als kleine fokker daar te zijn met drie honden is ontzettend spannend want iedereen wil in die eerste/beste groep lopen maar ja, er zijn maar een 50 plaatsen daarvoor beschikbaar.. Maar dan gebeurt het toch! Waar je als kleine fokker alleen maar van kunt dromen vindt dan plaats! Alle drie liepen de broer en zusjes in de beste groep; Maximus werd SG 39, Mamba SG 30 en Mickey SG 46. We waren enorm trots en dankbaar voor alle hulp maar vooral op de honden die dan toch onder hoogspanning een enorme krachtsinspanning moeten doen en zich knokken naar het best mogelijke. Dat toont het goede karakter van dergelijke honden. Mamba zat uitstekend bij Jouke Faber en zal een veelbelovende fokteef zijn, ze is nu in India in eigendom van de kennel vom Ganges. Mickey gaf in haar eerste nest een wekrelijk fenomenale hond, een teef; Magic vd Mauritshoek, " El " . Ze kreeg deze liefkoosnaam adhv de TV Serie Stranger Things waarin één vd hoofdrolspeelsters 11 heet en El genaamd wordt, Ursa wilde haar daarom heel graag El noemen en dus deden we dat. El liep in haar shows in 2022 tweemaal tweede SG en één keer SG 1 en later op de Siegerschau 2022 SG 42, zij zal de lijn succesvol doorzetten.Maximus verhuisde naar Marokko alwaar hij op de Marokaanse Siegerschau SG1 werd. Al met al een echt succesvol nest waar we als fokker erg trots op zijn. De bijdrage van Jouke Faber was ook belangrijk en daar hebben we enorme waardering voor! In het jaar 2022 werd Maximus op de Marokaanse Siegerschau beoordeeld met een super kwalificatie; V-Ausles 2, dit is een geweldige bekroning op het werk van zowel ons als fokker maar ook het werk van de trainers en voorbrengers van Maximus.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2021 hadden we een paar schitterende honden wederom voor op de Siegerschau met, uiteraard, daaraan voorafgaand een pittig voorseizoen. We hadden: Tesla vd Mauritshoek, Shandi van team Mauritshoek en Rumba du val d'Anzin. ( Rumba is mede eigendom van dhr Eric Trentenaere, fokker van du val d'Anzin )

Shandi liep SG 38 in de JHKL Teven, Shandi is een dochter van onze Donna van team Maurotitshoek X Sastor vom Hühnegrab

Tesla liep SG 43 in de JKL Teven, Tesla is een dochter van Puschka von Tronje X Warrior von Media

Rumba liep SG 50 in de JKL Teven, Rumba is een dochter van Princes dei Murolo X Wacron del Rione Antico

.

 

  

Shandi van team Mauritshoek                                        Tesla van de Mauritshoek

  

 

In 2022 waren we wederom erg goed vertegenwoordigd! We hadden dit jaar: Magic vd Mauritshoek en Slappy du val d' Anzin.

Magic " El " vd Mauritshoek liep SG 42 in de JKL Teven. El is een dochter van Mickey vd Mauritshoek  X  Udro v team Pannionansee

Slappy liep SG 32 in de JKL Reuen. Slappy is een zoon van Puschka on Tronje X Uvo del alto Ofanto.

 

       

Magic van de Mauritshoek                                              Slappy du val d' Anzin

                                                                                                                       .

 

Alle bovengenoemde honden hebben intussen hun afrochtingsdiploma's behaald en zullen ook in de fokkerij worden ingezet.